Foreningen

Foreningen


Sydsjællands Kulturteater spiller lokalhistoriske spil i fri luft. De skiftende spillesteder er altid blevet valgt  med omhu, således at der er en historisk sammenhæng mellem handlingen og det fysiske sted.

Vores formål er at formidle gode historiske fortællinger på en underholdende måde.

 

Foreningens stifter, Thomas Nielsen, Mern , er den lokalhistoriker der har skrevet de fleste stykker. Han har igennem årene snuset mangen en god

autentisk historie op fra gamle bøger og arkiver.


" Hvorfor opfinde intriger og dramaer, når vi kan plukke det hele direkte ud af historiebogen ?" synes hans motto at være. Thomas` idè-rigdom  har helt sikkert lige fra starten været drivkraften i Sydsjællands Kulturteater 


Foreningen har indtil 2007 haft endnu en storartet forfatter til rådighed, nemlig Søren Nielsen, Staureby. Han var stærkt historisk velbevandret og satte en ære i og havde god succes med at få forvandlet de historiske kendsgerninger til spændende og underholdende dramatik. Til sorg for os i foreningen døde Søren Nielsen alt for tidligt. De seneste år har Henning Petersen skrevet, og han er også forfatter til stykket, som opføres i 2019.

.

Officielt har foreningen eksisteret siden 1989. Den består af glade amatører fra alle samfundets sociale lag, unge som gamle; vi er kendt for den gode atmosfære og har i årevis praktiseret tværkommunalt samarbejde.


Medlemskontingentet er på 100 kr. for voksne og gratis for børn og unge under uddannelser, og det giver adgang til den årlige generalforsamling, hvor Jens Kruses køkken altid er vært ved en veltilberedt ret.


Indmeldelse i foreningen sker ved Jens Kruse, agjenskruse@hotmail.com  eller på tlf.55395216

Fra forestillingen i 2019

Dannebrog - myten om et flag

Amatørteater med lokalhistoriske temaer